چگونه از نگهداري ايمن گوشت اطمينان حاصل كنيم؟
هر عنصر ذخيرهسازي گوشت به اندازه مورد بعدي مهم است و دانستن بهترين روشها براي نگهداري محصولاتتان، چه تازه و چه منجمد، براي كسبوكار شما ضروري است.
اين راهنما به روشهاي مختلفي ميپردازد كه ميتوانيد اطمينان حاصل كنيد كه گوشت شما براي محصولات با كيفيت بالاتر ذخيره ميشود، مهم نيست كه غذاخوري، صاحب رستوران، سوپرماركت يا توزيعكننده باشيد.
دما مورد نياز براي انجماد سريع محصولات
بسته به اينكه آيا قصد داريد گوشت خود را سرد يا منجمد نگه داريد، به دماي مورد نياز محصول شما بستگي دارد. از نظر قانوني، دماي -18 درجه سانتيگراد براي همه محصولات منجمد مورد نياز است، اما اين حداكثر مطلق است، به اين معني كه دماهاي پايين تر از اين امن ترين گزينه هستند.
براي كالاهاي سرد، دماي 4 درجه سانتيگراد و كمتر به عنوان "منطقه امن" براي نگهداري گوشت سرد در نظر گرفته مي شود، اما مانند انجماد، دماي سردتر ممكن است آرامش بيشتري را به همراه داشته باشد. علاوه بر تنظيم، دماهاي پايين تر مزاياي ديگري مانند زمان نگهداري طولاني را نيز ارائه مي دهد.
زمان نگهداري ايمن براي گوشت در سردخانه
اگر از انبار سرد براي انجماد استفاده كنيد، مي توانيد عمر گوشت تازه خود را به ميزان قابل توجهي افزايش دهيد. اين باعث ايجاد تعدادي مزيت مانند توانايي افزايش سهام و دامنه محصولاتي كه مي فروشيد و همچنين افزايش سودآوري از طريق كاهش ضايعات مي شود.
زمانهاي ذخيرهسازي زير يك دستورالعمل تقريبي براي انواع گوشتهاي معمولي ارائه ميدهد، اما زمان ماندگاري گاهي اوقات ميتواند متفاوت باشد. شرايط نگهداري نامناسب و نوسانات دما مي تواند ماندگاري گوشت خام را كاهش دهد، بنابراين هميشه موجودي خود را به طور منظم بررسي كنيد و اگر چيزي درست به نظر نمي رسد به حواس خود اعتماد كنيد.
ميزان ماندگاري گوشت در دماي زير 18- درجه سانتي گراد
گوشت گاو - 12 ماه
گوشت چرخ كرده گاو - 6 ماه
بره - 12 ماه
گوشت خوك - 8 ماه
گوشت گوساله - 10 ماه
سوسيس - 6 ماه
هنگام نگهداري گوشت در دماي 4 درجه سانتيگراد و كمتر، ماندگاري به ميزان قابل توجهي كاهش مي يابد و در صورت استفاده از سردخانه در رستوران ها يا در رويدادهاي پذيرايي بايد اين را در نظر گرفت.
گوشت هاي معمولي مانند گوشت گاو، گوشت خوك، بره و سوسيس معمولاً بين 3 تا 5 روز در اين دماها دوام مي آورند. گوشت چرخ كرده، كله پاچه و طيور عموماً مدت زمان ماندگاري كمي كمتري دارند و حداكثر 3 روز است.
باز هم، استفاده از بينايي و بويايي شما اغلب بهترين نشانه اي است كه نشان مي دهد آيا يك محصول براي مصرف بي خطر است يا خير، اما گاهي اوقات فساد آن به راحتي قابل تشخيص نيست. هميشه به تاريخ هاي تاييد شده فروش پايبند باشيد و اگر نمي توانيد مطمئن باشيد كه يك محصول براي مصرف بي خطر است، آن را سرو نكنيد يا آن را نفروشيد.
بهترين روش ها براي بسته بندي محصولات فريز شده
بستهبندي و تكنيكهاي خوب بستهبندي به حفظ و محافظت از كالاهايي كه ذخيره ميكنيد كمك زيادي ميكند و يك نياز مهم براي نگهداري ايمن گوشت در سرد است. همه گوشت ها بايد به صورت جداگانه در بسته بندي هاي محكم و بدون سوراخ يا پارگي بسته بندي شوند.
بررسي عيوب بسته بندي قبل از انتقال به سردخانه مهم است، زيرا نشت مي تواند منجر به آلودگي متقابل و فساد گوشت شود كه هر دو منجر به ضايعات و از دست دادن سود مي شود.
يكي ديگر از روشهاي مؤثر براي بسته بندي ، قانون «اول در اولين خروج» براي محصولات جديد است. اين روش امروزه براي اكثر مشاغلي كه در صنايع غذايي كار ميكنند رايج است و اگر كسبوكار شما قبلاً از اين امر پيروي نكرده است، بايد در اسرع وقت اجرا شود.
اگر در حال حاضر رويه مشابهي داريد، اطمينان حاصل كنيد كه براي به حداقل رساندن ضايعات و بهبود ايمني در واحدهاي سردخانه شما به درستي اجرا شده است.
روش نگهداري گوشت و مرغ در سردخانه يا اتاق سرد
نگهداري ايمن گوشت با نگهداري و آماده سازي ايمن شروع مي شود. به همين دليل است كه اگر گوشت را در دماي اتاق رها كردهايد، هرگز فريز يا سرد نكنيد. طولي نمي كشد كه گوشت به دماي بالقوه مضر مي رسد كه در آن باكتري ها مي توانند رشد كنند و گوشت را به طور بالقوه براي مصرف ناامن مي كند.
در صورت انتقال محصول از يك واحد سرد به واحد ديگر، قرار گرفتن در معرض دماي محيط بايد هميشه به حداقل برسد. بررسي مداوم و بهبود فرآيندهاي عملياتي تقريباً مطمئناً كيفيت گوشت در سردخانه را بهبود مي بخشد.
مگر اينكه قصد استفاده از گوشت را داشته باشيد، هرگز نبايد آن را براي مدت طولاني از انبار سرد خارج كنيد.
سرويس هاي دوره اي و نگهداري از سردخانه و قطعات آن
نگهداري در يخچال و فريزر يكي ديگر از نيازهاي فوق العاده مهم براي نگهداري ايمن گوشت در سرد است. واحدهاي با كيفيت بالا براي دوام ساخته شدهاند و به ندرت با مشكل مواجه ميشوند، اما اگر روشهاي نگهداري و بازنگري صحيح انجام نشود، ممكن است كارايي واحد سردخانه خود را به خطر بيندازيد.
چند نكته براي نگهداري سردخانه:
به طور مرتب نوسانات دما را بررسي كنيد. اگر چيزي درست به نظر نمي رسد، فوراً با يك مهندس تماس بگيريد و مشكلات احتمالي را قبل از اينكه منجر به آلودگي مواد غذايي يا هدر رفتن مواد غذايي شود، حل كنيد.
سردخانه خود را در محلي قرار ندهيد كه احتمال دارد فن ها به هيچ وجه مسدود شوند. اين مي تواند باعث داغ شدن بيش از حد فن، آسيب رساندن به دستگاه و گرم شدن دماي داخلي شود.
اطمينان حاصل كنيد كه تميز كردن عميق معمولي بخشي از نگهداري سردخانه شما است
روال عادي براي كاهش خطر آلودگي متقابل و تجمع باكتري. واحدهاي ذخيره سازي سرد گوشت شما را در دماي ايمن و ثابت نگه مي دارند، اما اين به شما بستگي دارد كه استانداردهاي ايمني و بهداشتي را رعايت كنيد
Edu/Gov |
https://setiathome.berkeley.edu/show_user.php?userid=11179945 |
http://history.lib.ntnu.edu.tw/wiki/index.php/%E4%BD%BF%E7%94%A8%E8%80%85:ErykPeck1 |